Wedstrijdverslag 12/04/2024 OH Drongen - Sint Gillis Waas 9-6

Beide ploegen hadden niks meer te winnen of verliezen en gingen voluit hun kans. In een evenwichtig 1ste kwart scoorden Roeland (afstandschot) en Van Der Cruyssen voor OHDrongen, en De Wilde en Melens voor SG Waas.Het was echter OH Drongen dat doordrukte in de 2de en 3de periode via goals van Wymeels en opnieuw Van Der Cruyssen. SG Waas miste intussen op schepcorner en verloor zo de aansluiting op 3-3. De thuisploeg dacht dat de schaapjes op het droge waren bij aanvang van de laatste periode en dreef zelfs de score nog op tot 7-2 via Da Silva. SG Waas knabbelde echter aan de achterstand en even leek het nog spannend te gaan worden via goals van Decoster (2) en De Wilde (2)maar het was opnieuw uitblinker  Iñaki Van Der Cruyssen die in zijn afscheidswedstrijd voor Drongen de partij besliste. Hij scoorde in totaal 5 doelpunten met daarbij enkele pareltjes achter het steunbeen. Wij wensen Iñaki te bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.

1) 2-2

2) 3-2

3) 5-2

4) 9-6

Namens Thierry Simoens

Wedstrijdverslag 22/03/2024 Erwetegem-OH Drongen 10-6

Spektakelrijke wedstrijd tussen 2 ploegen die er volop voor gingen vanaf de 1ste minuut. Het was Erwetegem dat een blitsstart nam en al in het 1ste kwart leidde met 5-1 via doelpunten van Vanhoolandt (2), Fouquet en van der Eecken. Drongen knabbelde de achterstand knap weg en kwam zelfs terug tot 5-5 in het 3de kwart met doelpunten van Maes (2), Roeland, Da Silva en Dumortier. Erwetegem was echter verplicht om voor de winst te gaan en voerde daarna opnieuw de druk op. Vanhoolandt (2) en Ulens (2) leidden de thuisploeg naar winst.

1) 5-1

2) 5-2

3) 7-5

4) 10-6

Names Thierry S.

Wedstrijdverslag 15/03/2024 OH Drongen - TNP Ardooie 5-2

Deze partij brak pas echt open in het 2de kwart met een afstandschot van thuisspeler Maxime Maes. Noah Dumortier verdubbelde de score voor OH Drongen na een heel knappe driehoek met Maxime Maes en Iniaki Van Der Cruyssen.

In het 3de kwart bouwde OH Drongen de voorsprong verder uit met doelpunten van opnieuw Maes (strafschop) en Jonah Wymeels. Een gehavend Ardooie was offensief te onmondig en kon pas tegenscoren in het laatste kwart via Debaere (2) op schepcorner en penalty. Opnieuw Maes legde de eindscore vast op 5-2 met een doelpunt vanop eigen helft.

1) 0-0

2) 2-0

3) 4-0

4) 5-2

Wedstrijdverslag 01/03/2024 OH Drongen - Synergie Oudenaarde 9-5

Open wedstrijd tussen 2 ploegen die niks meer te winnen of te verliezen hadden. Synergie opende al snel de score via Van De Velde op aangeven van Berwouts, OH Drongen scoorde tegen via Iniaki Van der Cruyssen op schepcorner.

In het 2de kwart toonde Drongen zich heel wat trefzekerder en liep uit tot 5-1 via Maxime Maes (penalty), Van Der Cruyssen in de omschakeling en Jesse Brouwers. Ook de jonge belofte Noah Dumortier pikte zijn doelpuntje mee.

In het 3de en 4de kwart bleef het snel over en weer gaan maar Oh Drongen kwam nooit meer echt in de problemen. De doelpunten voor Synergie kwamen er via Berwouts en Van Wymeersch, terwijl Drongen telkens repliceerde via Jonah Wymeels, Maes en opniew Dumortier.

1) 1-1

2) 5-1

3) 6-3

4) 9-5

Wedstrijdverslag 23/02/2024 KBC Kortemark - OH Drongen 3-5

KBC Kortemark - Opel Haeck Drongen was een wedstrijd waarin vooral de doelmannen zich konden onderscheiden en waarin bijgevolg via schepcorners het verschil moest gemaakt worden. In het 1ste kwart miste OH Drongen er al ééntje maar in het 2de maakten zowel de thuisploeg (Van Den Bogaerde) als de bezoekers (Van Der Cruyssen) er ook ééntje. Tussendoor maakte Willemyns er 2-0 van. Van Der Cruyssen scoorde ook al via schepcorner de gelijkmaker waardoor alles te herdoen was in de slotact.

Daarin werd Van Der Cruyssen foutief gestopt waardoor Maxime Maes kon scoren op penalty. Diezelfde Maes scoorde daarna ook nog enig mooi vanop eigen helft. Beide ploegen legden de eindstand vast...via schepcorner.