OH DRONGEN B NEEMT REVANCHE TEGEN MVV WAREGEM 74 A

Op vrijdag 14 februari ’20 stond speeldag 19 op het programma voor de 2de nationale van Opel Haeck Drongen. Op ons thuisfront te Keiskant, namen we het op tegen MVV Waregem ’74 A, het nummer vier in de ranking. Na de klinkende 3-14 overwinning te Rollegem, wilden we maar wat graag bevestigen. Daarenboven hadden we nog een eitje te pellen met onze opponent. Immers stonden we in de heenronde zwaargehavend aan de aftrap, waardoor we een 9-5 nederlaag moesten optekenen. Maar zonder gelijke wapens, was dat toen toch een heel zure nederlaag, na lang geen slechte partij. Kortom, aan motivatie en goesting zeker geen gebrek!

De partij kende een lange studieronde. Het eerste kwart werd dan ook geen mooi kijkstuk. Beide teams gaven amper iets weg, maar maakten tegelijk ook zelf weinig klaar. Kortom, een schaakspel zonder winnaar. Tot kort voor het einde van dit kwart onze goalie stevig uithaalde en met een loeier de 1-0 op het bord zette. Op dat moment een nipte, maar verdiende voorsprong. In het tweede kwart zette MVV Waregem ’74 A echter wel snel orde op zaken op schepcorner en stond de gelijkmaker zo op het bord (1-1). Het potje schaken ging ondertussen gewoon door. Maar beide teams hadden hun zaakjes goed op orde. Bij de kampwissel kon het zo nog alle kanten uit. In het derde kwart was het opnieuw onze doelman Kevin Roeland die ons op een voorsprong bracht. Met een strak schot in het kruis, stond zo de 2-1 op het bord. Kort daarop kregen we de kans om onze voorsprong verder uit te bouwen op schepcorner. Maar die lieten we helaas onbenut. Toen MVV Waregem ’74 A even later gelijkstelde na een knullig onderschepte inspeelpas (2-2), was alles te herdoen. Het slotkwart beloofde een nagelbijter te gaan worden. Maar zover lieten de jonge snaken van Opel Haeck Drongen B het niet komen. Thibault Van den Broecke tekende zo al snel voor de 3-2, gevolgd door Vince Carette, die al even snel de 4-2 binnen tikte. Toen onze sneltrein Jens Daemers de 5-2 scoorde, leek de partij stilaan gespeeld. De bezoekers maakten het nog heel even spannend toen ze de 5-3 scoorden en aanstalten maakten tot meer. Maar Jens Daemers nam even later alle twijfels weg, toen hij mooi aan de tweede paal opdook om de 6-3 op het scorebord te zetten. MVV Waregem ’74 A kon nog milderen tot 6-4, na een flatertje achterin. Maar verder kwamen ze niet meer.

We sprokkelen zo opnieuw drie belangrijke punten en zijn zo op weg ‘Operatie Veilige Haven’ tot een goed einde te brengen. We klimmen ook een plaatsje in de rangschikking, van negen naar acht. Toch is het allemaal nog lang niet gespeeld en veilig. Immers ligt alles dicht bij elkaar daar in die regionen van de ranking. Maar een opsteker is het zeker. Nu wacht ons immers een altijd moeilijke verplaatsing richting Nazareth. Hopelijk trekken we de lijn nu door!

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”